ecoTEC plus VU INT 486/5-5 i 656/5-5

Postojeća generacija zidnih kondenzacijskih uređaja ecoTEC plus od 48 kW i 65 kW počela se proizvoditi u novoj izvedbi. Ukoliko govorimo o dizajnu, isti je preuzet od postojeće generacije kondenzacijski uređaja učina 11 do 35 kW, što znači da se ispod prednjeg poklopca nalazi osvijetljeni tekstualni LC zaslon sa DIA sustavom, upravljačke tipke te blenda za ugradnju atmosferskog regulatora. Što se tiče promjena ispod plašta, nova generacija je dobila niz tehničkih poboljšanja što će još više povećati efikasnost uređaja sa stupnjem modulacije 1:5 te pojednostaviti njegovu instalaciju u postojećim ili novim sustavima grijanja. Uz primjenu atmosferskog regulatora, moguće je dodatno povećati energetski razred A na A+. Uređaji su tvornički podešeni za rad na zemni plin s time da je moguć rad i na ukapljeni plin uz prethodno podešavanja od strane Ovlaštenog servisera.

U odnosu na prethodnu generaciju ovih uređaja, osnovna promjena se odnosi na novi koncept primarnog izmjenjivača topline te na unaprijeđenu verzija software-a koji nadzire razinu protoka vode u sustavu grijanja te provjerava da li je isti u zadanim granicama. Primjera radi, ukoliko je u sustavu grijanja instalirana 48-ica te ukoliko se protok vode kreće u rasponu od 500 do 1400 lit./sat, rad uređaja će biti moguć bez primjene hidrauličke skretnice. Od daljnjih tehničkih poboljšanja svakako treba spomenuti novi automatski separator zraka s analognim manometrom, poboljšanu izvedbu termokompaktnog modula, sigurnosni temperaturni graničnik s prednje strane primarnog izmjenjivača te sakupljač kišnice iz prostora između unutarnje i vanjske cijevi zrako-dimovodnog sustava, koji je direktno spojen na sifon putem membranske nepovratne zaklopke.

Zahvaljujući eBUS protokolu na elektronskoj ploči, uređaje je moguće kombinirati sa svim Vaillant eBUS termostatima te atmosferskim regulatorima uz opciju daljinskog nadzora putem internet modula VR920 (uz primjenu regulatora multiMATIC 700).